Senior Science Communications Officer

Succesvol ingevuld

Voor een nieuwsgierige senior communicatie adviseur met passie voor wetenschap en sustainability. Denken in doelgroepen en omnichannel aanpak. Bouwt mee aan ‘Thought Leadership’ positie.

Organisatie

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) leidt studenten op en bevordert kennis in wetenschap en technologie ten behoeve van de mensheid. Ze integreren onderwijs en onderzoek om de studenten en wetenschappers in staat te stellen ‘Thought Leaders’ te worden en het onvoorstelbare te ontwerpen en te bereiken. In nauwe samenwerking met publieke en private partners, wordt basisonderzoek vertaald naar zinvolle oplossingen.

“TU/e is a community of scientists supporting staff, students and partners. People are our heart and soul, so it is of great importance to safeguard the distinctive Eindhoven atmosphere, creating a personal, welcoming and vibrant environment that enables everyone to grow professionally and personally” ( TU/e Strategie 2030).

Een ambitieuze universiteit vraagt om een ambitieuze communicatieafdeling. Het Communicatie Expertise Centrum (CEC) van de TU/e is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het TU/e-communicatiebeleid. Om doelen en ambities van de TU/e te realiseren, focust het CEC op het vergroten van (inter)nationale naamsbekendheid, versterking van het imago van de universiteit en het vergroten van de studenteninstroom door de inzet van doelgroepgerichte wervingsstrategieën.

Het CEC heeft vele expertises op communicatiegebied in huis en zijn gebundeld in twee programmateams:

  • Onderwijs
  • Onderzoek en Valorisatie 

Als Senior Science Communications Officer werk je specifiek voor een aantal toegewezen afdelingen. In deze rol ben je een belangrijk aanspreekpunt voor academici en wetenschappers en een onderdeel van het team Onderzoek en Valorisatie.

Functie

De TU/e is niet alleen een ambitieuze universiteit waar studenten worden opgeleid, maar het is ook een plek waar op allerlei gebieden baanbrekend en innovatief onderzoek plaatsvindt. Onderzoek dat het verdient om met de (buiten) wereld te delen. De Senior Science Communications Officers spelen hierin een belangrijke rol. Je schrijft over academische en wetenschappelijke kennis en onderzoeksresultaten, met een duidelijk omschreven doelgroep en communicatiedoelstelling voor ogen. Jouw publicatiekanalen bestaan onder andere uit de (internationale) media en professionele tijdschriften, wetenschappelijke platforms en via de eigen website en social media – afhankelijk waar de doelgroep zich bevindt. 

Op deze manier bouw je ook mee aan het imago van de TU/e en laat je zien wie TU/e is en wat ze doen. En dat is weer belangrijk om goede nieuwe academici en wetenschappers aan te trekken en om partners te interesseren voor samenwerking met TU/e. 

Als Senior Communicatie Adviseur werk je op basis van een goed doordachte communicatie strategie. Je houdt de actuele ontwikkelingen in de gaten en reageert daarop. 

Je zorgt voor een goede online aanwezigheid in Linkedin- en Twittergroepen en bij wetenschappelijke sites. Daarnaast bouw je goed contact op met een relevant (pers)netwerk. Tenslotte biedt je gevraagd en ongevraagd advies aan de academici en wetenschappers van de TU/e, bijvoorbeeld in de vorm van mediatraining. 

Deze vacature is ontstaan vanwege doorgroei van een van de Science Communications Officers. 

Profiel

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar een Senior Science Communications Officer met een universitair diploma (MSc), bijvoorbeeld in een technisch vakgebied met bewezen ervaring in redactioneel / informatiewerk. Of je bent in het bezit van een Masterdiploma in Science Communications. Je bent in staat om complexe onderwerpen op het gebied van bijvoorbeeld Fotonica, Kunstmatige Intelligentie of Energie met enthousiasme en overtuigingskracht, helder en begrijpelijk aan een brede doelgroep te communiceren.

Je neemt initiatief, bent ondernemend en kunt gemakkelijk een intern netwerk opbouwen met academici en wetenschappers. Jij zorgt ervoor dat jouw collega’s graag hun verhalen met de buitenwereld willen delen. Je kunt zelfstandig werken en je krijgt energie van het delen van je kennis. Je hebt een resultaatgerichte houding en bent flexibel. 

Je schrijft perfect in het Nederlands én het Engels en je bent ongeëvenaard in het schrijven van goede teksten. Het gebruik van sociale kanalen is voor jou natuurlijk en logisch en je bent in staat om te denken in beeld en video.

Aanbod

Wil jij ook werken op een groene Campus en in het meest groene onderwijsgebouw van de wereld? Dan is de TU/e op zoek jou: een senior communicatie adviseur met een voorkeur om fulltime te werken. 

Afhankelijk van kennis en ervaring is het salaris minimaal € 3.123 en maximaal € 4.274 bruto per maand (schaal 10). Verder biedt de TU/e uitstekende overige arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vele sportfaciliteiten en ruime mogelijkheden om je kennis te vergroten.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This