Salesmanager Zonne-energie

Succesvol ingevuld

Unieke kans voor een ondernemende BtB salesprofessional met ervaring in de zonne-energie. Bouwen aan nieuwe PMC in NL met sterk en snelgroeiend A-merk. Accountmanagement, business development en acquisitie.

Organisatie

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van innovatieve, duurzame en energiebesparende verwarmings-, klimaat- en comfort systemen. Door vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige productontwikkelingen is Viessmann de technologische gangmaker en voortrekker van de internationale verwarmingssector geworden. 

Als onderneming die uitblinkt in duurzaamheid, biedt Viessmann haar klanten innovatieve producten die overtuigen door hun topkwaliteit, energie-efficiëntie en lange levensduur. Men levert al tientallen jaren warmtepompen en zonnesystemen, maar ook zeer milieuvriendelijke verwarmingssystemen voor olie, gas en hernieuwbare grondstoffen. 

Als familiebedrijf volgt Viessmann een duidelijk omschreven ondernemingsstrategie. De cultuur is gericht op het klantgericht denken en handelen met een open instelling. Vertrouwen, betrouwbaarheid en flexibiliteit typeren de interne samenwerking. De organisatie heeft wereldwijd inmiddels meer dan 12.000 medewerkers, 10 productielocaties en men heeft verkoopvestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Viessmann is centraal gevestigd in Duitsland in Allendorf. In Nederland is Viessmann gevestigd in Capelle a/d IJssel.

Functie

Wereldwijd heeft Viessmann ook een sterke positie verworven in het segment van PV-panelen en thermische zonnesystemen. En die positie wordt alleen maar sterker door recente uitbreiding van het internationale verkoopteam van grote thermische zonnesystemen. Ook in NL wordt de focus meer gelegd op thermische zonnesystemen en PV-panelen en wordt het team uitgebreid.

Als salesmanager bouw je van scratch af aan op en ben je intermediair tussen de klant en Viessmann Nederland. Je wordt verantwoordelijk voor het verder in kaart brengen en aanboren van het marktsegment van zonne-energie. In deze nieuwe rol heb jij een breed takenpakket en ben je sterk in alle disciplines binnen sales: acquisitie, relatiebeheer met en het uitbouwen van bestaande en nieuwe relaties. Hierbij hou je rekening met het de gewenste positionering van Viessmann op de Nederlandse markt.

Je analyseert de mogelijkheden binnen de markt en inventariseert huidige en potentiële accounts. Je bent sparringpartner voor je klanten op het gebied van PV-panelen en thermische zonnesystemen in combinatie met techniek en constructie. Ook hou je de actuele markt- en concurrentiegegevens bij en signaleer je de ontwikkelingen en trends binnen de branche. Al deze bevindingen neem je op in je strategisch salesplan.

In je werk geef je regelmatig product presentaties aan en maak je ontwerpen van simulaties voor potentiële klanten. Ook word je betrokken bij de uitvoering en begeleiding van salesacties die voortvloeien uit het algemene marketingplan. In deze nieuwe functie heb je veel vrijheid om je doelstellingen te halen en werk je nauw samen met je (inter)nationale collega’s.

Je rapporteert rechtstreeks aan de managing director van Viessmann Nederland.

Profiel

  • Je hebt een opleiding op hbo-niveau en minimaal 3 jaar commerciële werkervaring binnen de zonne-energiesector;
  • Kennis van (en affiniteit met) PV-producten is een must;
  • Je hebt kennis van techniek en besef van bouwkundige constructies;
  • Je hebt uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden;
  • Structureren en prioriteren gaat je makkelijk af en je bent een goede sparringpartner voor je collega’s. Je houdt nauwgezet en tijdig je administratie bij (offertes, bezoekverslagen, etc);
  • Je bent flexibel, energiek, stressbestendig en zeer goed in het toepassen van verwachtingsmanagement;
  • En bovenal ben je zelf startend en ondernemend, kan goed omgaan met vrijheid en neem je daarin je verantwoordelijkheden; 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Een unieke kans om bij een toonaangevende speler in een sterk groeiende markt nieuw leven in te blazen in het zonne-energie segment in brede zin. 

Viessmann biedt een marktconform salaris inclusief bonus, leaseauto, laptop en telefoon van de zaak. Verder biedt Viessmann een pakket en verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. 

Je levert een essentiële bijdrage aan de reputatie en het algehele succes van Viessmann Nederland.
 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This