Sales Engineer Zonne-energie

Succesvol ingevuld

Unieke kans voor een technisch georiënteerde sales support medewerker met kennis van zonne-energie. Bouwen aan nieuwe PMC in NL met sterk en snelgroeiend A-merk. Sales support, engineering, relatiemanagement.

Organisatie

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van innovatieve, duurzame en energiebesparende verwarmings-, klimaat- en comfort systemen. Door vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige productontwikkelingen is Viessmann de technologische gangmaker en voortrekker van de internationale verwarmingssector geworden. 

Als onderneming die uitblinkt in duurzaamheid, biedt Viessmann haar klanten innovatieve producten die overtuigen door hun topkwaliteit, energie-efficiëntie en lange levensduur. Men levert al tientallen jaren warmtepompen en zonnesystemen, maar ook zeer milieuvriendelijke verwarmingssystemen voor olie, gas en hernieuwbare grondstoffen. 

Als familiebedrijf volgt Viessmann een duidelijk omschreven ondernemingsstrategie. De cultuur is gericht op het klantgericht denken en handelen met een open instelling. Vertrouwen, betrouwbaarheid en flexibiliteit typeren de interne samenwerking. De organisatie heeft wereldwijd inmiddels meer dan 12.000 medewerkers, 10 productielocaties en men heeft verkoopvestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Viessmann is centraal gevestigd in Duitsland in Allendorf. In Nederland is Viessmann gevestigd in Capelle a/d IJssel.
 

Functie

Wereldwijd heeft Viessmann naast haar voortrekkersrol in de internationale verwarmingssector, ook een sterke positie verworven in het segment van PV-panelen en thermische zonnesystemen. En die positie wordt alleen maar sterker door recente uitbreiding van het internationale verkoopteam van grote thermische zonnesystemen. Ook in NL wordt de focus meer gelegd op thermische zonnesystemen en PV-panelen en wordt het team uitgebreid.

Naast een nieuwe salesmanager zoekt Viessmann een sales engineer en samen vorm je het team dat van scratch af aan in Nederland een stevige marktpositie in PV opbouwt.

Jouw rol als sales engineer is afwisselend en veelzijdig. Je ondersteunt je collega in alle saleswerkzaamheden en bent de spil tussen klant, salesmanagers en de interne organisatie. Uitwerken en opvolgen van offertes, inplannen en voorbereiden van klantafspraken, vragen beantwoorden van klanten en het verwerken van orders.

In je werk bereid je product presentaties voor, maak je ontwerpen van simulaties voor potentiële klanten en voer je technische berekeningen uit. Ook word je betrokken bij de uitvoering en begeleiding van salesacties die voortvloeien uit het algemene marketingplan. 

In deze nieuwe functie heb je veel vrijheid om je doelstellingen te halen, werk je nauw samen met de salesmanager zonne-energie en zijn er volop doorgroeimogelijkheden.
 

Profiel

  • Afgeronde MBO+ opleiding in technische richting;
  • Ervaring in een elektrotechnische omgeving, idealiter met PV panelen;
  • Minimaal twee jaar ervaring in een commerciële rol;
  • Kennis van bouwvoorschriften en -normen;
  • Idealiter heb je ervaring met AutoCAD en een PV-simulatieprogramma;
  • Je bent sterk in plannen en organiseren in een hectische omgeving en aandacht voor detail is een must;
  • Uitstekende communicatievaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en het vermogen om complexe technische informatie in begrijpelijke taal om te zetten;
  • Je bent flexibel, energiek, stressbestendig en servicegericht.

En bovenal ben je zelf startend en ondernemend, kan je goed omgaan met vrijheid en neem je daarin je verantwoordelijkheden.

Aanbod

Een unieke kans om bij een toonaangevende speler in een sterk groeiende markt nieuw leven in te blazen in het zonne-energie segment in brede zin. 

Viessmann biedt een marktconform salaris inclusief bonus. Verder biedt Viessmann een pakket en verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. 

Je levert een essentiële bijdrage aan de reputatie en het algehele succes van Viessmann Nederland.
 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This