Manager Sales

Succesvol ingevuld

Voor een mensgerichte leider die team kan enthousiasmeren en sales verder professionaliseren. Authentiek leiderschap, flair, gestructureerd en sturen op parameters. Ervaren in concept selling. Midden-Nederland.

Organisatie

Daglicht en frisse lucht om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dat is dé passie van VELUX. Woonomgevingen creëren die gezond en aantrekkelijk zijn, werkomgevingen die inspireren of leeromgevingen die het leren stimuleren. Dit is al meer dan 75 jaar de drijfveer van VELUX. 

VELUX Nederland B.V. is sinds 1988 de verkoop- en marketingorganisatie van de VELUX Groep in Nederland, waar op dit moment ongeveer 80 medewerkers werken. Het kantoor met Daglicht Advies Centrum in De Meern is hierbij de basis voor alle activiteiten. De accountmanagers en servicemonteurs zijn werkzaam in het hele land. 

VELUX Nederland is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard. De VELUX FOUNDATIONS keren jaarlijks een groot deel van de nettowinst uit aan maatschappelijke doelen zoals opleidingsprogramma’s, culturele doelen, medisch onderzoek en goede doelen. In 2018 bedroeg dit 118 miljoen euro.

Werken bij VELUX Nederland betekent dat je werkt bij één van de meest inspirerende bedrijven van Nederland. In 2018 stond VELUX op een mooie 20ste plek in de top 40 van meest inspirerende organisaties: https://inspirerende40.nl/.

Voor meer informatie over VELUX Nederland kijk op www.velux.nl/ons-bedrijf.

Functie

Samen met je team van 8 accountmanagers stel jij de jaarplannen op, gericht op de doelgroep dealers en kleine aannemerij. Je coacht, begeleidt en motiveert jouw team zodat de relatie met de doelgroep verder versterkt en uitgebouwd wordt. Je stuurt op inzet, motivatie, kwaliteit en uiteraard op verkoopdoelstellingen. Dat doe je op gestructureerde wijze, waarbij je de dynamiek tussen de dealer en de aannemer als geen ander begrijpt. In deze functie neem jij een hands-on en actieve rol in en trek je regelmatig samen op met je collega’s.

Je bent onderdeel van het managementteam. Samen met je collega’s van operations, marketing en after sales zorg je voor het continue verbeteren van de klantervaring. Je rapporteert rechtstreeks aan de Directeur Verkoop.

Profiel 

Voor deze uitdagende positie, heb je minstens 3 en maximaal 5 jaar ervaring opgedaan als leidinggevende van een sales- of accountmanagement team binnen de bouwbranche. Het is een vereiste dat je sales ervaring hebt opgedaan binnen de bouwbranche met (hoogwaardige) producten en/of diensten gericht op de doelgroep kleine aannemers en de bouw groothandel. 

Vooral het vermogen om op basis van energie, enthousiasme en drive elke dag er weer vol voor te gaan, maakt dat collega’s graag met jou samenwerken. Naast een hoge ‘gunfactor’, heb je natuurlijk overwicht als leidinggevende.

Je hebt een sterke commerciële focus, je bent ondernemend en hebt het vermogen om mensen snel aan je te binden. Je hebt commercieel HBO werk- en denkniveau. Je omgeving ziet jou als iemand met een sterke persoonlijkheid bij wie de klant centraal staat. Daarnaast zijn teamspirit, daadkracht, een resultaatgerichte instelling en een “afspraak is afspraak” -mentaliteit, kenmerken die jouw persoonlijkheid typeren.

Aanbod

VELUX Nederland biedt je een omgeving, waarin jij kunt groeien. Er wordt ruimte gegeven om je eigen functie in te kleuren, passend bij jouw kwaliteiten. Je werkt voor een internationaal bedrijf met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarbij is kennis, ervaring en support in eigen huis aanwezig.

Naast een marktconform salaris, biedt VELUX Nederland een zeer gunstig pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder: 

  • Een representatieve auto van de zaak 
  • Een ruime onkostenvergoeding per maand 
  • Organisatie breed is er een bonusregeling, afhankelijk van behaalde gezamenlijke en individuele resultaten 
  • Een toekomstbestendige pensioenregeling 
  • Een plek in een leuk team met veel enthousiasme en drive 
  • Grote vrijheid om van je baan een succes te maken 
  • Flexibele werktijden 
  • 26 vakantiedagen en 4 ADV dagen 
  • Halve dag per jaar vrij in te vullen voor vrijwilligerswerk naar jouw eigen keuze 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This