Local Finance Manager

Succesvol ingevuld

Meewerkend voorman/-vrouw met hands-on mentaliteit. Analytisch en zelfstarter. Creëert business insights. Bestand tegen dynamische omgeving. Midden-Nederland.

Organisatie

Daglicht en frisse lucht om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dat is dé passie van VELUX. Woonomgevingen creëren die gezond en aantrekkelijk zijn, werkomgevingen die inspireren of leeromgevingen die het leren stimuleren. Dit is al meer dan 75 jaar de drijfveer van VELUX.

VELUX Nederland B.V. is sinds 1988 de verkoop- en marketingorganisatie van de VELUX Groep in Nederland, waar op dit moment ongeveer 80 medewerkers werken. Het kantoor met Daglicht Advies Centrum in De Meern is hierbij de basis voor alle activiteiten. De accountmanagers en servicemonteurs zijn werkzaam in het hele land.

VELUX Nederland is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard. De VELUX FOUNDATIONS keren jaarlijks een groot deel van de nettowinst uit aan maatschappelijke doelen zoals opleidingsprogramma’s, culturele doelen, medisch onderzoek en goede doelen. In 2018 bedroeg dit 118 miljoen euro.

Werken bij VELUX Nederland betekent dat je werkt bij één van de meest inspirerende bedrijven van Nederland. In 2018 stond VELUX op een mooie 20ste plek in de top 40 van meest inspirerende organisaties: https://inspirerende40.nl/.

Voor meer informatie over VELUX Nederland kijk op www.velux.nl/ons-bedrijf.

Functie

Als Finance Manager ben je eindverantwoordelijk voor finance en control. Performance Management is daarbij het belangrijkste aandachtsgebied in de functie.

Je werkt nauw samen met het management zodat je volledige en diepgaande kennis en inzicht krijgt van de business – zowel van de strategieën, doelstellingen en processen als van de context. Je koppelt de waardeketen aan performance management en bent continue op zoek naar optimalisatie. 

Daarnaast is een wezenlijk onderdeel in deze vrije en zelfstartende rol, dat jij initiatief neemt om (nieuwe) rapportages en dashboards te creëren, zodat de afdeling Marketing & Sales nog meer insights krijgt in de salesfunnel en resultaten van hun marketingcampagnes. Door jouw analytische input is Marketing & Sales nog beter in staat de forecasts op te stellen en bij te sturen en KPI’s aan te scherpen. Je hebt een actieve rol in het aanleveren en interpreteren van stuurinformatie en in het opzetten en monitoren van het budgetproces. Daarbij ga je een stevige discussie niet uit de weg. 

Je geeft leiding aan een Medewerker Administratie & Controlling. In deze rol rapporteer je direct aan de Regional Finance Director. Verder werk je nauw samen met de verschillende afdelingen in de organisatie en met het hoofdkantoor.

Je maakt deel uit van de ‘Global Finance and Performance Management Organisation’ met als voornaamste doel het verbeteren van de internationale resultaten door analyse, rapportage en onderlinge samenwerking.

Jouw taken en verantwoordelijkheden op het gebied van controlling & reporting:

 • Forecasting- en performanceproces (aantallen, salesresultaten, marge en kosten) inclusief monitoring van de doelstellingen. 
 • Administratie en rapportage in SAP BPC
 • Analyseren van salesresultaten, kosten en winstgevendheid
 • Simulaties maken en voorstellen voorbereiden voor prijzen, handelsvoorwaarden, campagnes, enz.
 • Maandelijks analyserapport opstellen (GAP-analyse, commentaren) en presenteren aan management en directie.
 • Zorgdragen voor een effectief, efficiënt en onafhankelijk Credit Management en een transparante Credit Controlling
 • Je neemt een actieve rol in de global finance organisatie door kennis en best practices te delen 

Boekhoudkundige taken & verantwoordelijkheden:

 • Je geeft input voor periodeafsluitingen
 • Je geeft input voor de waardering van balansposities
 • Je draagt zorg voor soepel lopende intercompany processen en voor tussentijdse en eindejaarscontroles
 • Je begeleidt belasting- en BTW-aangiften en andere wettelijke zaken
 • Je bent verantwoordelijk voor Compliance

Profiel

Als Finance Manager ben je ambitieus, analytisch en inzicht gedreven en heb je een goed begrip van finance en performance management. Je werkt op een grondige manier, je bent kwaliteitsbewust, van nature volhardend en je houdt je aan de deadlines. Effectief stakeholdermanagement is vanzelfsprekend voor je.

Het gaat je makkelijk af om complexe gegevens te analyseren en de resultaten om te zetten in zinvolle en bruikbare inzichten. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden weet je deze inzichten op heldere en overtuigende manier te presenteren aan directie en management.

Je fungeert als meewerkend voorman/-vrouw en bent bereid tot hands-on werk. Je bent bestand tegen een dynamische omgeving en je weet overzicht te houden. Je bent een zelfstarter, continue op zoek naar verbetering, nieuwsgierig en doortastend. En tenslotte ben je energiek en heb je geen 9-tot-5 mentaliteit.

En verder heb je 

 • ten minste een afgeronde HBO opleiding, Bedrijfseconomie of Accountancy
 • 5-10 jaar werkervaring in finance & controlling, bij voorkeur in een internationale omgeving
 • ervaring in het managen van een klein team
 • naast ervaring met AO/IC en compliance, ook ervaring met wet en (accounting) regelgeving
 • ervaring met SAP (een grote pre)
 • uitgebreide kennis en ervaring met Excel en BI tools
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

VELUX Nederland bied je de omgeving, waarin jij kunt groeien. Ze hebben een uitgebreid trainingsaanbod. Er wordt ruimte gegeven om je eigen functie in te kleuren, passend bij jouw kwaliteiten. Je werkt voor een internationaal bedrijf met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarbij is kennis, ervaring en support in eigen huis aanwezig.

Naast een marktconform salaris ontvang je een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Een assessment center maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This