Head of IT Development

Succesvol ingevuld

Uitdagende leidinggevende positie bij één van de snelst groeiende spelers binnen de HR branche. Lid MT en direct rapporterend aan de directie.

De organisatie

Onze opdrachtgever is marktleider in het ontwikkelen en implementeren van applicaties voor het vakgebied HR. Vanuit het kantoor in Zuid Holland ondersteunt men inmiddels meer dan 20.000 gebruikers in meer dan 60 landen. De organisatie is trendsettend op haar gebied en zal de komende jaren sterk groeien. Innovatie wordt intern sterk gestimuleerd zodat de koppositie binnen de branche ook internationaal verder uitgebouwd kan worden. Hierdoor beschikt de organisatie over een zeer flexibele, open en informele cultuur waar alleen de beste professionals werken. De organisatie staat aan begin van een grote verandering van een van haar producten en die ga jij inzetten. 

De functie

Als Head of IT Development word je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de ontwikkelteams (12 FTE), de performance en de technische visie. Eén van de producten staat aan de vooravond van een transitie naar een nieuw platform. Als Product Owner daarvan volg je de laatste ontwikkelingen en trends in de markt, draag je jouw visie uit en manage je de roadmap. Kortom, jij bent uiteindelijk verantwoordelijk voor het toekomstige succes van het nieuwe product!

Je begeleidt je team in het ontwikkelproces naar een hoger plan en door de individuele teamleden in hun kracht te zetten, benut je de diversiteit van het team. Je communiceert helder, en je hebt een open managementstijl waarbij je jouw team empowered om zaken zelfstandig uit te voeren.

Naast een inspirerend leider ben je een vraagbaak voor de werking van de applicaties en neem je het voortouw bij incidenten. Je bent in staat om complexe issues te analyseren en op te lossen en mee te werken aan de vastlegging van relevante kennis. 

Je rapporteert direct aan de Director Operations van de organisatie, je maakt onderdeel uit van het MT en werkt nauw samen met andere afdelingen als Marketing & Sales, Implementation en Customer Service & Delivery.

Gevraagd

Je hebt een afgeronde relevante (technische) opleiding op WO-niveau en ruim 5 jaar ervaring in een aansturende rol binnen een software-ontwikkel team, bij voorkeur binnen een SaaS omgeving. Je hebt IT programmeer kennis en ervaring op het gebied van internet applicaties en bijbehorende protocollen. Je bent gewend om met Scrum teams te werken en je hebt ruime ervaring als Product Owner. Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt en de ontwikkelplatformen Google, Salesforce en Microsoft zijn voor jou bekende terreinen. Je hebt een duidelijk beeld van software architecturen en design patterns en ervaring met front-end én back-end ontwikkeling.

Verder heb je als manager ervaring met beoordelingsprocessen en coaching van professionals, van starters tot seniors. Gezien het internationale karakter van de organisatie, beheers je Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk, uitstekend.

Competenties: communicatief vaardig, vasthoudend, inspirerend, creatief, analytisch vermogen, een helicopterview en een goed gevoel voor humor.

Het aanbod

De organisatie biedt je een uitdagende en interessante positie met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. Je krijgt de kans te werken bij één van de meest innovatieve en snelst groeiende internationale ondernemingen op haar gebied. De organisatie biedt diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden voor haar medewerkers en op termijn kun je (internationaal) doorgroeien.

Het geboden salaris is afhankelijk van je opleiding, ervaring en geschiktheid en ligt op circa Euro 70.000 tot 85.000 OTE. Heb je vragen over deze functie dan kan je contact opnemen met Robert Jacobs van Duke & Jacobs op telefoon nummer +31 (0)6 4835 0789 of kijk op www.dukejacobs.nl. Je sollicitatie inclusief een recent CV kan je per mail sturen aan info@nulldukejacobs.nl.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This