Financieel Manager

Succesvol ingevuld

Voor een empathisch en cijfermatig sterke manager die graag aan de slag wil bij een pragmatisch en dynamisch bedrijf. Actief meedenken en resultaatgericht werken aan de herinrichting en professionalisering van jouw afdeling Finance.

Organisatie

Onze klant is een Europees opererend E-commerce bedrijf in de kop van Noord-Holland dat werkt met een eigen warehouse en transport. 

Functie

In deze nieuwe rol houd je de bestaande processen en procedures kritisch tegen het licht en professionaliseer je de inrichting van de administratie, de administratieve processen en compliance waar noodzakelijk. Je implementeert de juiste software / tools voor de finance en control. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van de boekhouding en zorgt ervoor dat op ieder moment de financiële situatie inzichtelijk is. 

Je bent eindverantwoordelijk voor accurate, tijdige en volledige financiële rapportages, zodat alle interne en externe betrokkenen op het juiste moment de correcte informatie hebben. Je werkt met een klein team en dat betekent dat er vaak geschakeld moet worden tussen operationele werkzaamheden, tactische en strategische vraagstukken.

En verder ben je het financieel aanspreekpunt van het bedrijf en neem je actief deel aan strategische discussies die je vertaalt naar financiële plannen / budgetteringen. Je beoordeelt en adviseert over de haalbaarheid van beleidsplannen, investeringsvoorstellen, (kost)prijsberekeningen en prijsbepalingen.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Je stelt financiële procedures op en zorgt dat deze in de organisatie geborgd worden
 • Je geeft input voor periodeafsluitingen en stelt concept jaarrekeningen op met de daarop betrekking hebbende toelichtingen.
 • Je stelt maandrapportages (actuals & forecast) op voor en presenteert deze aan de moedermaatschappij 
 • Je geeft input voor de waardering van balansposities
 • Je begeleidt belasting- en BTW-aangiften en andere wettelijke zaken voor NL maar ook voor Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.
 • Je bent verantwoordelijk voor (de opzet en inrichting) van Compliance
 • Je bewaakt en analyseert de financiën tov de planning en adviseert over bijsturingsmaatregelen. 
 • Je geeft leiding aan de afdeling Finance, bestaande uit 2 medewerkers.

Profiel

Als Financieel Manager ben je ambitieus, analytisch en inzicht gedreven en heb je een goed begrip van finance en compliance. Je werkt op een grondige manier, je bent kwaliteitsbewust, van nature volhardend en je houdt je aan de deadlines.

Je fungeert als meewerkend voorman/-vrouw en bent bereid tot hands-on werk. Je bent bestand tegen een dynamische omgeving en je weet overzicht te creëren en te behouden. Je bent een zelfstarter, continue op zoek naar verbetering, nieuwsgierig en doortastend. En tenslotte ben je energiek en heb je geen 9-tot-5 mentaliteit.

En verder heb je 

 • ten minste een afgeronde HBO opleiding, Bedrijfseconomie of Accountancy
 • 5-10 jaar werkervaring in finance & controlling
 • ervaring in het managen van een klein team
 • naast ervaring met AO/IC en compliance, ook ervaring met wet en (accounting) regelgeving
 • ervaring met Navision (een grote pre)
 • uitgebreide kennis en ervaring met Excel en BI tools
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Naast een marktconform salaris, 25 vakantiedagen en een goede pensioenregeling, mag jij de afdeling Finance helemaal naar jou inzicht inrichten. Je krijgt vrijheid en zelfstandigheid.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This