Financial & Business Controller (MT)

Succesvol ingevuld

Wil je financieel eindverantwoordelijk zijn voor een sterk groeiend ICT bedrijf? Nieuwe positie (future CFO) binnen unieke scale-up. SaaS oplossing voor onderwijs en de arbeidsmarkt. Solide en actieve ondersteuning door Main Capital Partners (PE).

Introductie

Paragin is een snelgroeiende en ambitieuze ontwikkelaar van software (omzet €4mio). Momenteel bestaat het team uit 30 medewerkers dat dagelijks werkt aan het ontwikkelen en implementeren van software voor onderwijs en de arbeidsmarkt. De software wordt onder andere gebruikt voor digitaal toetsen en examineren en het vormgeven van online leertrajecten en loopbaanportfolio’s. 

Paragin werkt voor een aansprekend en groeiend klantenbestand met een recurring revenue businessmodel gebaseerd op daadwerkelijk gebruik van hun software. Klanten zijn onder meer universiteiten, hogescholen, MBO’s, exameninstellingen en loopbaanadviesbureaus, vooral in Nederland maar ook beginnend over de grenzen van ons land. Achter deze mooie organisatie staat Main Capital Partners (april 2021), een private equity investeerder met veel kennis van- en ervaring met SaaS, die Paragin helpt om de groeiplannen gezamenlijk verder vorm te geven. Hierbij wordt nadrukkelijk ook gekeken naar overnames.

De functie

In deze nieuwe rol in de organisatie pak je naast de professionalisering van de financiële administratie ook business controlling op. Je optimaliseert processen en procedures voor forecasting en performance inclusief monitoring van de doelstellingen. In het kader van de groei en professionalisering van Paragin is het doel is dat je bij goed presteren doorgroeit naar de rol van CFO.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Met de directie stel je een begroting op die je monitort en bewaakt;
 • Je beoordeelt interne processen en optimaliseert deze;
 • Je stelt geconsolideerde maandcijfers (W&V, balans, cashflow) en Latest Estimates (W&V en liquiditeit) op en vergelijkt deze met het opgestelde budget;
 • Je bewaakt en adviseert proactief over de winstgevendheid en de cashflow;
 • Je signaleert trends in omzet, kosten, resultaat, relevante KPI’s zoals churn, orderbook en pipeline en overige relevante KPI’s (inzake projecten en bezetting) en formuleert verbeteringsmaatregelen;
 • Je neemt proactief deel aan MT- en RvC-vergaderingen;
 • Je hebt een (coördinerende) rol bij toekomstige acquisities en integraties van add-ons, e.g. M&A, financial due diligence, PMI;
 • Je verzorgt de (geconsolideerde) samenstelling van de jaarrekening en stemt de audit met de accountant af (t.b.v. goedkeurende accountantsverklaring);
 • Je onderhoudt de administratieve organisatie en interne beheersings-maatregelen binnen een groeiende organisatie;
 • Je bent gezamenlijk met de Manager Operations verantwoordelijk voor Inkoop en Contractmanagement, Debiteuren- en Crediteurenbeheer;
 • Je draagt zorg voor de loonadministratie;
 • Je adviseert in de totstandkoming van verkoopcontracten.

Gevraagd

In deze veelbelovende en ambitieuze rol ben je in staat om strategische plannen om te zetten in heldere financiële doelstellingen. Hiervoor ben je oa analytisch sterk, neem je graag initiatief en denk je actief mee. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zodat je soepel en helder met je collega’s de budgetten en prognoses kan afstemmen. Door je analytische scherpe en vooruitziende blik, signaleer je mogelijke financiële knelpunten die in de toekomst kunnen liggen. En het is natuurlijk overbodig te melden dat je accuraat, secuur en nauwgezet te werk gaat. 

En verder heb je 

 • een WO-opleiding afgerond op het gebied van Accountancy of Bedrijfseconomie
 • RA/RC is een pré. 
 • minimaal 5jr relevante werkervaring;
 • automatisering en veelgebruikte (boekhoud-)software, bij voorkeur Exact, goed onder de knie.

En bovenal heb een stevige persoonlijkheid met de drive om net de extra stap te zetten en net even verder te kijken en door te vragen. Maar dit alles wel met een gezonde dosis humor!

Prettige werkomgeving

Het mooie, ruime kantoor van Paragin is gevestigd in een voormalig schoolgebouw, in een groene omgeving net buiten Amersfoort. Bij Paragin werken ze in een prettig, jong, maar ervaren, team bestaande uit programmeurs, een jonge directie, een goede servicedesk en inhoudelijk sterke commerciële medewerkers.

Bij Paragin krijg je de mogelijkheid om persoonlijk een essentiële bijdrage te leveren aan de reputatie en het algehele (internationale) succes van het bedrijf.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This