Directeur Verkoop

Succesvol ingevuld

Voor een resultaatgerichte people manager die houdt van een complex krachtenveld. Visie op Commercial Excellence en klanttevredenheid. Lid directie. 

Organisatie

Al meer dan 75 jaar zet de VELUX Groep zich in om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren door middel van daglicht en frisse lucht. Om een woonomgeving te creëren die gezond en aantrekkelijk is, een werkomgeving die inspireert of een leeromgeving die het leren stimuleert. Deze passie voor daglicht, frisse lucht en comfortabeler leefomgevingen is de basis van VELUX en tot op de dag van vandaag nog steeds hun drijfveer.

VELUX Nederland B.V. is sinds 1988 de verkoop- en marketingorganisatie van de VELUX Groep in Nederland, waar op dit moment ongeveer 80 medewerkers werken. Het kantoor met showroom in De Meern is hierbij de basis voor al hun activiteiten. Voor meer informatie over VELUX kijk op www.velux.nl/ons-bedrijf.

Functie

Binnen VELUX Nederland ga jij onderdeel uitmaken van directieteam bestaande uit de Algemeen Directeur, Financieel Directeur en de Marketing Directeur. Samen zorg je ervoor dat VELUX haar marktpositie blijft behouden en de groei de komende jaren voortzet. Je ontwikkelt de verkoopplannen voor de Nederlandse markt die in lijn zijn met de internationale verkoopdoelstellingen. 

Doordat jij op inspirerende en motiverende wijze leiding geeft aan het volledige verkoopteam van 19 collega’s, zorg je ervoor dat de ambitieuze commerciële doelstellingen in Nederland gehaald worden.

Als onderdeel van jouw Commercial Excellence strategie ben je niet alleen op zoek naar nieuwe segmenten maar ben je ook continue bezig blijvende verbeteringen te initiëren en door te voeren. Samen met o.a. Marketing en Customer Care zorg je voor een optimale customer engagement, gebaseerd op klantinzichten en marktontwikkelingen. Je reikt jouw team praktische handvatten aan en geeft je team vrijheid van invulling, om de doelstellingen in termen van omzet en klanttevredenheid te halen.

Vanuit je verkoopstrategie zorg je ervoor dat elke subafdeling voor haar specifieke doelgroep de operationele plannen ontwikkelt en implementeert. Je coacht en ontwikkelt je medewerkers vanuit een constructieve leiderschapsstijl, waarbij je ruimte en vrijheid geeft aan je team.

Verder neem je deel aan internationale projecten die als doel hebben de organisatie in brede zin continue te optimaliseren. Ben je samen met de Algemeen Directeur verantwoordelijk voor de Key Accounts op C-level en zie jij toe op de doorvertaling door jouw team van de doelstellingen en afspraken op filiaal niveau van de klant. 

Profiel

Je hebt een afgeronde WO opleiding en 5 jaar relevante leidinggevende ervaring aan een B2B salesteam, inclusief indirecte aansturing, bij voorkeur in retail, food of de telecom sector. Je hebt zelf een bewezen sales trackrecord in consultative selling en in het beheer van key accounts. Je schrikt niet terug van werken in een matrix structuur met een complex stakeholderveld op nationaal en internationaal niveau.

Jij hebt een toekomstbestendige visie op Commercial Excellence in combinatie met een maximale klanttevredenheid. Je bent in staat rust op de afdeling te houden en deze de juiste richting in te begeleiden. Je houdt van directe communicatie lijnen.

Qua persoonlijkheid en competenties ben je een leidinggevende met natuurlijk overwicht, weet je draagvlak te creëren en mensen vanuit hun kracht en kwaliteit te motiveren en verder te ontwikkelen. Je bent analytisch en beschikt over zeer goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. En tot slot ben je in het bezit van een gezonde dosis lef en humor, ambitie en eigenaarschap. 

Aanbod

Naast een marktconform salaris, biedt VELUX een zeer gunstig pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Internationaal reizen kan onderdeel uitmaken van je functie.

Een assessment center maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This