Commercieel Manager EHBO

Succesvol ingevuld

Unieke leidinggevende salespositie. Voor stevige commerciële en ondernemende persoonlijkheid die wil bouwen. € 65.000 tot € 75.000.

De organisatie

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen zij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

De mensen bij NRK werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Het verlenen van EHBO is een kerntaak van het Nederlandse Rode Kruis. Onder het motto “EHBO voor iedereen, door iedereen” heeft het Rode Kruis de ambitie om de (praktijk) kennis van EHBO in Nederland zeer krachtig te verhogen.

De functie

In de zelfstandige en ondernemende rol van Commercieel Manager EHBO, krijg je de ruimte en vrijheid om de propositie EHBO verder uit te bouwen en te professionaliseren. Als commercieel manager ben je verantwoordelijk voor de inkomstengroei van de EHBOactiviteiten en het managen van de P&L. Om het potentieel in de markt te benutten ligt de focus op het signaleren en succesvol implementeren van marktgerichte EHBO proposities. Je draagt zorg voor de ontwikkeling, realisatie en het vermarkten van de (nieuwe) proposities; van een effectief verkoop- en distributiebeleid, inclusief online marketing tot en met het inrichten van systemen en het informeren van de backoffice. Uiteraard bekijk je ook de bestaande proposities kritisch en waar nodig scherp je deze aan.

Een belangrijke voorwaarde voor het succes van EHBO, is de sociale interactie. Je kan op een natuurlijke wijze verbinding en samenwerking realiseren en je communiceert op verschillende niveaus. Intern werk je nauw samen met de inhoud/kennismanager EHBO en zijn team, met een focus op productontwikkeling en kwaliteit. Met de afdeling communicatie, zoek je naar optimale inzet en planning van campagnes en pers. En samen met de collega’s van Corporate Partnerships en Major donors, realiseer je nieuwe samenwerkingsverbanden met organisaties en bedrijven, waarbij jouw focus ligt op EHBO. Extern heb je tevens veelvuldig contact met distributiepartners en samenwerkingspartners voor de ontwikkeling van nieuwe proposities.

Je rapporteert aan de cluster manager Marketing & Fondsenwerving en maakt deel uit van het M&F management team. Je werkt in nauw teamverband met de ‘inhoud/kennis’ manager EHBO. Je geeft leiding aan 5 medewerkers: 1 marcom specialist, 1 accountmanager, 1 webshop manager, 2 back-office medewerkers.

Gevraagd

Je hebt een HBO en/of WO werk- en denkniveau. Je bent een ervaren professional in het zakelijk opbouwen en winstgevend maken van een commercieel consumentenproduct en/of –dienst. Je hebt 5 tot 10 jaar leidinggevende ervaring en eindverantwoordelijkheid voor de P&L gehad. Je bent ervaren in het werken in multidisciplinaire teams en de daarbij behorende interne dynamiek. En idealiter heb je ervaring met het werken in een start-up omgeving binnen een bestaande organisatie.

Je bent een People manager die positief en oplossingsgericht de ingezette koers voor EHBOnaar ‘the next’ level brengt. Je bent ondernemend en marktgericht. Je kunt goed schakelen tussen strategie en operationele processen. Je bent resultaatgericht en beschikt over een commerciële drive. Je weet op een natuurlijke en inspirerende wijze verbinding en interactie te realiseren.

Het aanbod

Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling.
Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 13 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring: min. € 4.064,91 tot max. € 5.422,09 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Procedure: de persoonlijke klik is van groot belang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. We streven ernaar procedure uiterlijk eind oktober afgerond te hebben.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This