Carbon Advisor Duurzame Energie

Succesvol ingevuld

Uitdagende commerciële functie bij unieke social-venture. Voor adviseur met ervaring in en hart voor sustainability. Voor klantenportefeuille lokale en provinciale overheden, klimaatdoelstellingen behalen op het gebied van Energietransitie en Energie besparing. Lange termijn relaties opbouwen en verbinden.

De organisatie

Climate Neutral Group (www.climateneutralgroup.com) is een social-venture; een bedrijf waar financieel resultaat en maatschappelijke impact hand in hand gaan. In 2002 is de organisatie opgericht om het klimaatprobleem tegen te gaan, onder andere door de Stichting Doen en de Triodos Bank.

CNG is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Deze positie is te danken aan haar kennis en ervaring op het gebied van reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Reductie doet Climate Neutral Group actief op de thema’s Energie en Mobiliteit (rijden en vliegen). Daarnaast begeleiden zij hele organisaties via inzicht-reductie-compensatie naar klimaatneutraliteit.

De medewerkers van de Climate Neutral Group weten zakelijkheid met idealisme uitstekend te combineren.

De functie

 • Als Carbon Advisor Duurzame Energie ben je verantwoordelijk voor het bewerken van de markt, het behouden en beheren van je bestaande klantenportfolio binnen lokale en provinciale overheden en het genereren van new business binnen deze doelgroep. Je adviseert en helpt lokale en provinciale overheden om hun klimaatdoelstellingen te behalen op het gebied van Energietransitie en Energie besparing.
 • Door jouw gedegen kennis over duurzaam ondernemen binnen het thema Energie  weet je de vertaalslag te maken naar een passend en op maat advies voor je klanten.
 • De Carbon Advisor Duurzame Energie is samen met de marktteamleden Energie verantwoordelijk voor de te realiseren omzet binnen bepaalde vastgestelde sectoren.
 • Je werkt in het sales team waarbij je rapporteert aan de Marketing & Sales Director.

Gevraagd

 • WO of HBO opleidingsniveau
 • Kennis van klimaatimpact en authentieke gedrevenheid voor duurzaamheid / sustainability
 • 5-10 jaar ervaring als Account Manager, New Business Developer of soortgelijke commerciële functie met lokale of provinciale overheden als klant
 • Aantoonbare track record op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en duurzame energie, idealiter binnen een lokale of provinciale overheid
 • Sterke social skills en creatief
 • Ondernemend, enthousiast, bevlogen, team player, energiek en bovenal een verbinder
 • Vermogen om zelfstandig te functioneren in een kleine organisatie met grote ambities
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Beheersing in woord en geschrift van zowel Nederlands als Engels.

Aanbod

De organisatie biedt je een uitdagende en interessante commerciële positie met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. Je krijgt de kans te werken bij een unieke social-venture die marktleider is op het gebied van duurzaamheid / sustainability.

Het geboden salaris is goed en marktconform en afhankelijk van je opleiding, ervaring en geschiktheid. Gezien de missie van Climate Neutral Group, reizen alle collega’s voor het woon- werkverkeer met OV. Er is een poolauto beschikbaar voor zakelijke kilometers.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This