Ben je advocaat arbeidsrecht die wil werken bij het advocatenkantoor 3.0? Ideale functie voor een bedrijfsjurist die in de advocatuur wil (her)starten, of voor een advocaat die naar het bedrijfsleven wil overstappen.

Hoe is werken bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken?

Veel klantcontact

Bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken heb je heel veel klantcontact. Er wordt van je verwacht dat je snel en flexibel kunt schakelen tussen kleine en grote vraagstukken. De benadering is een combinatie van heel pragmatisch en juridisch-inhoudelijk top.

Centraal staat steeds de vraag: hoe is mijn klant het beste geholpen? Daarvoor heb je nodig dat je goed in kaart kunt brengen wat je klant wil en dat je in staat bent goed aan verwachtingsmanagement te doen.

In het frequente klantcontact liggen ook vaak en veel commerciële kansen, die je geacht wordt te zien.

De ideale klant

De ideale klant bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken is een MKB-bedrijf vanaf 10 werknemers met veelal een ervaren DGA aan het roer die snapt dat juridische ondersteuning belangrijk is en waarde toevoegt aan zijn onderneming.

De organisatie werkt langjarig samen met haar klanten. Kern van hun benadering is onder andere dat zij actief proberen om de DGA te behoeden voor juridische valkuilen. Liever uit de problemen houden dan uit de problemen halen. Deze benadering wordt door de klanten zeer gewaardeerd en leidt ertoe dat de klanten jou als advocaat van Stam ook zien als sparringpartner bij beslissingen die ze nog moeten nemen.

Jouw rol

Het gevolg daarvan is dat je bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken heel vaak proactief klanten ondersteunt en je veel meer controle hebt over hoe een dossier zich ontwikkelt.

Je moet ervaren genoeg zijn en stevig in je schoenen staan om de DGA het gevoel te geven dat hij op je kan bouwen. Je bent dus het type advocaat dat handelt en niet afwacht, en in staat is om een situatie naar je hand te zetten.

Teamwork

De klant wordt benaderd als team. Iedereen die bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken werkt, niemand uitgezonderd, draagt bij aan het centrale doel: maximale klanttevredenheid. Dat betekent dat klanten niet van iemand zijn, maar iedereen in even grote mate verantwoordelijk is voor hoe de klant de dienstverlening ervaart.

Om te zorgen dat je dit hoge niveau van dienstverlening kunt waarmaken en handhaven neem je dagelijks en wekelijks deel aan kort, gestructureerd en effectief teamoverleg, waarbij kennis en ervaring worden uitgewisseld.

Een mix van ervaring, commerciële en social skills

Werken bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken doet daarom een groot beroep op je al opgebouwde ervaring, en je commerciële en social skills. Bij het communiceren zijn emotionele en sociale vaardigheden zeer belangrijk, net als helder klantgericht schriftelijk en mondeling communiceren.

Unieke ondersteuning, training en ontwikkeling

Uiteraard verwachten ze bij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken niet dat je dit alles al beheerst. Men kijkt vooral of je de persoon bent die past binnen de organisatie. Bij het opbouwen van de benodigde vaardigheden krijg je hulp en ondersteuning op een manier die je elders binnen de advocatuur niet zult aantreffen.

Daarnaast is erbij Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken interne ondersteuning van een IT-afdeling en een customer supportafdeling.

De voertaal intern is deels Engels (talent laat zich niet door grenzen tegenhouden).

Maatgevend en ambitieus

Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken is nu al maatgevend in de niche waarin zij opereert. De bedrijfscultuur is snel, modern, flexibel, no nonsense, open en direct. De organisatie is zeer ambitieus en doelgericht om de beste te blijven en nog beter te worden.

Waarschuwing

Stam Advocaten / Het Team Juridische Zaken is uniek in haar benadering van de markt en de manier waarop zij dat uitvoeren. Werken bij dit unieke kantoor is moeilijk te vergelijken met andere advocatenkantoren.

Procedure

De organisatie groeit ongelofelijk hard door de moderne en visionaire legal tech en klantgerichte benadering van de juridische dienstverlening. Men zoekt een teamplayer die dolgraag voor het MKB werkt. Dit is een ideale functie voor een ervaren bedrijfsjurist die in de advocatuur wil starten of herstarten, of voor advocaten die hun draai in de advocatuur niet kunnen vinden en overwegen naar het bedrijfsleven over te stappen.

Wanneer gaan wij graag met je in gesprek?

  • Uiteraard voel je enthousiasme bij wat je hier leest;
  • Als minimum gaan we ervan uit dat je beschikt over een goede basis en enige jaren relevante werkervaring;
  • Een (bijna) voltooide stage binnen de advocatuur is een  must;
  • Werkervaring binnen een MKB-omgeving of voor MKB-klanten is een vereiste;
  • Aantoonbare kennis en/of ervaring op het gebied van algemeen verbintenissenrecht;
  • Je taal- en schrijfvaardigheid is goed, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This