Accountmanager

Succesvol ingevuld

Voor commerciële BtB professional met ervaring in utiliteit en industrie. Bekend met klimaattechniek en drive om snelgroeiend A-merk verder uit te bouwen. Accountmanagement, business development en acquisitie. Regio Noordwest-Nederland.

Organisatie

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van innovatieve, duurzame en energiebesparende verwarmings-, klimaat- en comfort systemen. Door vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige productontwikkelingen is Viessmann de technologische gangmaker en voortrekker van de internationale verwarmingssector geworden. 

Als onderneming die uitblinkt in duurzaamheid, biedt Viessmann haar klanten innovatieve producten die overtuigen door hun topkwaliteit, energie-efficiëntie en lange levensduur. Men levert al tientallen jaren warmtepompen en zonnesystemen, maar ook zeer milieuvriendelijke verwarmingssystemen voor olie, gas en hernieuwbare grondstoffen. 

Als familiebedrijf volgt Viessmann een duidelijk omschreven ondernemingsstrategie. De cultuur is gericht op het klantgericht denken en handelen met een open instelling. Vertrouwen, betrouwbaarheid en flexibiliteit typeren de interne samenwerking. De organisatie heeft wereldwijd inmiddels meer dan 12.000 medewerkers, 10 productielocaties en men heeft verkoopvestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Viessmann is centraal gevestigd in Duitsland in Allendorf. In Nederland is Viessmann gevestigd in Capelle a/d IJssel.

Functie

Als Accountmanager bij Viessmann ben je intermediair tussen de klant en Viessmann Nederland. Je wordt verantwoordelijk voor het relatiebeheer met en het uitbouwen van bestaande en nieuwe relaties gericht op het genereren van omzet. Hierbij hou je rekening met het de gewenste positionering van Viessmann op de Nederlandse markt.

Je analyseert de mogelijkheden binnen de markt en inventariseert huidige en potentiele accounts. Ook hou je de actuele markt- en concurrentiegegevens bij en signaleer je de ontwikkelingen en trends binnen de branche. Al deze bevindingen neem je op in je strategisch accountplan.

In je werk geef je regelmatig productpresentaties aan potentiële klanten. Ook word je betrokken bij de uitvoering en begeleiding van salesacties die voortvloeien uit het algemene marketingplan.

Je rapporteert rechtstreeks aan de managing director van Viessmann Nederland.

Profiel

  • Je hebt een opleiding op hbo-niveau en minimaal 8 jaar commerciële werkervaring binnen de utiliteitsbranche;
  • Je hebt relevante werkervaring binnen de installatiebranche, bij voorkeur binnen de klimaattechniek;
  • Bij voorkeur heb je kennis van (en affiniteit met) de producten van Viessmann;
  • Je bent woonachtig in de regio Noordwest-Nederland;
  • Je hebt uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden;
  • Structureren en prioriteren gaat je makkelijk af en je bent een goede sparringpartner voor je collega’s; 
  • Je bent flexibel, stressbestendig en zeer goed in het toepassen van verwachtingsmanagement;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Een uitdagende job bij een toonaangevende speler in een sterk groeiende markt. 

De organisatie heeft verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. Je levert een essentiële bijdrage aan de reputatie en het algehele succes van Viessmann Nederland.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This