Project Manager

On hold

Voor Euro-Sportring, wereldwijd marktleider op gebied van productie & marketing van internationale toernooien. 2e à 3e carrièrestap voor stevig organisatietalent met evenement ervaring. 

De organisatie

Euro-Sportring heeft ruim 50 jaar ervaring in de organisatie van internationale sportprogramma’s voor amateur teams. Dankzij de kennis en expertise is Euro-Sportring Europees marktleider op het gebied van internationale toernooien: jaarlijks organiseert Euro-Sportring in 13 Europese landen rond 75 voetbal- en handbaltoernooien voor jongens, meisjes en senioren. Dit jaar nemen rond 8.000 teams uit 30 verschillende Europese landen deel. 

Op het internationale hoofdkantoor van Euro-Sportring te Baarn/Nederland is een team van specialisten werkzaam die de activiteiten van deze operationele partners begeleiden. In Baarn werken in totaal 35 medewerkers, daarnaast werken er nog circa 25 medewerkers en 60 freelancers op locatie in het buitenland.

Het kantoor is gevestigd in een sfeervol monumentaal pand in het centrum van Baarn op wandelafstand van het station en op een paar minuten van de A1.  

De functie 

Je start als assistent project manager met als doel zo snel mogelijk door te groeien naar de positie van project manager. Zo kun je in een relatief korte tijd de specifieke functie-inhoud en de unieke projecten die men organiseert, je eigen maken.

De Projectmanager neemt binnen de organisatie een centrale positie in. Je stuurt het internationale netwerk van operationele partners aan, draagt een eigen verantwoording en vult de werkzaamheden binnen de bestaande kaders zelfstandig in.

Als Projectmanager zul je uiteindelijk een portefeuille met 15 tot 20 internationale voetbal- en handbaltoernooien in diverse landen hebben. Aan ieder toernooi nemen doorgaans 100 tot 150 teams deel. Jij tekent intern voor het eindresultaat, dus je hebt de eindverantwoording voor de uitvoering van jouw evenementen. De organisatie van de toernooien ligt bij de plaatselijke partners en lokale vertegenwoordigers van Euro-Sportring. Dat moet ook wel wanneer er op b.v. het Paasweekend duizenden sportteams uit tientallen landen op aan 25 toernooien deelnemen in heel Europa deelnemen.

Je werkt op afstand met operationele partners samen. Je begeleidt en ondersteunt wanneer nodig maar je houdt mensen ook aan hun verantwoording want de deadlines van een evenement staan gewoon in steen gebeiteld. Je werkt in een professionele omgeving en hebt de beschikking over een specialistische informatiesysteem. De dagelijkse routine bestaat nauwelijks want je werkzaamheden bewegen zich met de seizoenen mee. 

Verantwoordelijkheden

  • Je vormt op effectieve wijze de verbinding tussen Euro-Sportring en haar operationele partners;
  • Je onderhandelt voor het nieuwe seizoen met toernooiorganisatoren en dienstverleners op het gebied van huisvesting en catering;
  • Je stelt in overleg met de financieel manager het budget vast en je tekent voor het financieel resultaat;
  • Je instrueert en begeleidt de operationele partners vanaf het hoofdkantoor en op zijn tijd op locatie in binnen- en buitenland. Dit doe je in op professionele wijze en met gevoel voor verhoudingen;
  • Je evalueert de toernooien met de organisatoren en onze lokale vertegenwoordigers op basis van de ratings van de deelnemers; 
  • Je stelt met het directieteam jaarlijks de zakelijke doelstellingen voor het volgend seizoen vast. Daarbij komen mogelijke wijzigingen op basis van het beleid aan de orde.

Gevraagd 

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding. Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden die aansluiten bij de functie maar de ervaring leert dat je met een bedrijfskundige opleiding de beste bagage hebt om succesvol te zijn op deze positie. Je hebt 6 tot 10 jaar werkervaring die aansluit op de vacature, zoals bijvoorbeeld een functie: 

  • waarbij je projectmatig naar doelstellingen toe hebt gewerkt,
  • waar je leveranciers en medewerkers op afstand hebt begeleid,
  • in een zakelijke, commerciële omgeving,
  • in een sturende rol als projectmanager, operationeel manager of operations manager. 

Je bent gewend om planmatig te werken voor een goed overzicht en bedenkt praktische oplossingen in onverwachte situaties. Je beheerst Engels en bent uitstekend in het spreken van de Duitse taal. Je bent flexibel om geregeld te reizen (maandelijks 2-3 dagen). En natuurlijk vind je het leuk om samen met een enthousiast team ieder jaar weer een prachtig programma te leveren. 

Aanbod

Euro-Sportring is op zoek naar goede kandidaten. Het spreekt dan voor zich dat het voorstel dan minimaal marktconform moet zijn. Daarnaast volgt er na het eerste jaar een duidelijke bonusregeling gebaseerd op meetbare en haalbare criteria. Verder wordt er een goede pensioenregeling aangeboden, die direct bij de aanstelling ingaat. Je ontvangt een volledige vergoeding van de reiskosten en een fiscaal maximale vergoeding voor je woon-werkverkeer. En uiteraard behoren een laptop en smartphone tot de vaste uitrusting.

Een psychologische test en/of assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over Euro-Sportring kun je terecht op www.euro-sportring.org.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en het gevoel hebt dat jij de juiste aanvulling bent voor deze organisatie, stuur dan je motivatie inclusief een recent CV aan: robert@dukejacobs.nl of via onderstaande knop. Wij kijken uit naar je reactie!

Share This